Zuid Oost Groningen heeft ongekend mooie en afwisselende natuurgebieden om uren te wandelen, maar ook om met de fiets eropuit te trekken. De regio’s Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën zijn elk seizoen het ontdekken meer dan waard. Een groot gebied met afwisselende landschappen, van prachtige beekdalen tot paarse heide en veel historie. De vele fiets- en wandelroutes leiden je naar de mooiste plekken en sfeervolle dorpen. Laat je verrassen!

wandelen in groningen

Wandelen

In dit stukje Groningen raak je nooit uitgewandeld. Alleen al de regio Westerwolde telt meer dan veertig wandelroutes, variërend van twee kilometer tot lange afstandswandelingen zoals het Westerwoldepad. Routes voor ieder type wandelaar, jong en oud. Je kijkt je ogen uit. Na elke bocht wandel je een nieuw landschap in. Hier raak je nooit uitgewandeld!

fietsen in ZO groningen

Fietsen

Ook fietsen door Zuid Oost Groningen is de moeite waard. In het gebied zijn goede fietspaden aangelegd, waaronder de fietsroute De Graanrepubliek. Langs de paden staan bankjes en picknicktafels waar je even kunt uitrusten en genieten. Het gebied staat bekend om zijn veelzijdige landschappen en gezellige dorpen. Dorpen waar je heerlijk kunt eten en fijne streekproducten koopt. Eropuit op de fiets doe je Groningen!

vakantie in ZO groningen

Vakantie

Wist je dat je in de vakantie heerlijk kunt vertoeven in Zuid Oost Groningen? Of een lekker weekendje weg? Hier kun je met het hele gezin lekker de natuur in. Of gezellig een dagje eropuit. In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden. Voor een dagje stad hoef je niet lang te rijden. Ben je op zoek naar rust? Ga voor een verblijf bij de boer. Jouw vakantie in Nederland vier je in het mooiste gebied van Groningen!

Monnikentocht

Monnikentocht

40 wandelingen

40 wandelingen

Westerwoldepad

Westerwoldepad

Pronkjewailpad

Pronkjewailpad

Westerwolde Wandelweekend

Westerwolde Wandelweekend

uit tips

Zo Groningen, zo in je mailbox!

De leukste uittips ontvang je maandelijks zo in je mailbox.
Schrijf je  in voor de Zo Groningen nieuwsbrief.

Westerwolde
Wednesday, 17 April
Video Gelukkig 01
Spelen
⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Nationale Molendag
11 & 12 mei
Vriescheloo

www.visitwesterwolde.nl

De Nationale Molendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Een unieke kans om molens te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars.

⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Voorjaarsmarkt Bourtange
20 & 21 april
Bourtange

www.visitwesterwolde.nl

Beleef de charme van het voorjaar op de Voorjaarsmarkt in Bourtange, waar het historische Marktplein tot leven komt met marktkramen, live optredens, en een kinderplein voor de jongsten.

⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Vogel-Vrij
t/m 14 april
Ter Apel

www.visitwesterwolde.nl

Het community-art project "Vogel-Vrij" van Myrte van Dijk omvat duizenden keramische vogels gemaakt door meer dan 1000 mensen, waarbij de vraag wordt gesteld of onze handen, in een tijd van digitale interactie, in staat zijn om te creëren wat we in ons hoofd hebben.

Foto
Iconen AA en molen
Foto
Iconen- STAR en Kanon
Video Gelukkig 02
Spelen
Foto
Iconen Bourtange en Klooster
Foto