Zuid Oost Groningen heeft ongekend mooie en afwisselende natuurgebieden om uren te wandelen, maar ook om met de fiets eropuit te trekken. De regio’s Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën zijn elk seizoen het ontdekken meer dan waard. Een groot gebied met afwisselende landschappen, van prachtige beekdalen tot paarse heide en veel historie. De vele fiets- en wandelroutes leiden je naar de mooiste plekken en sfeervolle dorpen. Laat je verrassen!

wandelen in groningen

Wandelen

In dit stukje Groningen raak je nooit uitgewandeld. Alleen al de regio Westerwolde telt meer dan veertig wandelroutes, variërend van twee kilometer tot lange afstandswandelingen zoals het Westerwoldepad. Routes voor ieder type wandelaar, jong en oud. Je kijkt je ogen uit. Na elke bocht wandel je een nieuw landschap in. Hier raak je nooit uitgewandeld!

fietsen in ZO groningen

Fietsen

Ook fietsen door Zuid Oost Groningen is de moeite waard. In het gebied zijn goede fietspaden aangelegd, waaronder de fietsroute De Graanrepubliek. Langs de paden staan bankjes en picknicktafels waar je even kunt uitrusten en genieten. Het gebied staat bekend om zijn veelzijdige landschappen en gezellige dorpen. Dorpen waar je heerlijk kunt eten en fijne streekproducten koopt. Eropuit op de fiets doe je Groningen!

vakantie in ZO groningen

Vakantie

Wist je dat je in de vakantie heerlijk kunt vertoeven in Zuid Oost Groningen? Of een lekker weekendje weg? Hier kun je met het hele gezin lekker de natuur in. Of gezellig een dagje eropuit. In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden. Voor een dagje stad hoef je niet lang te rijden. Ben je op zoek naar rust? Ga voor een verblijf bij de boer. Jouw vakantie in Nederland vier je in het mooiste gebied van Groningen!

Monnikentocht

Monnikentocht

40 wandelingen

40 wandelingen

Westerwoldepad

Westerwoldepad

Pronkjewailpad

Pronkjewailpad

Westerwolde Wandelweekend

Westerwolde Wandelweekend

uit tips

Zo Groningen, zo in je mailbox!

Westerwolde
Monday, 15 July
Video Gelukkig 01
Spelen
⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Pannenkoekenrit Museumspoorlijn STAR
zondag 21 juli
Stadskanaal

www.visitwesterwolde.nl

Maak een rit met de dieseltrein van Stadskanaal naar Nieuw Buinen en terug, en geniet daarna van een heerlijk pannenkoekenbuffet in het gezellige museum of de stationsrestauratie van de Star. De pannenkoekentrein vertrekt om 15.00 uur vanuit Stadskanaal naar Nieuw Buinen.

⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Expositie Petra Fens
t/m 28 juli
Oudeschans

www.visitwesterwolde.nl

Fotografe Petra Fens uit Oudeschans exposeert haar werk tot en met zondag 28 juli 2024 in het Vestingmuseum Oudeschans. Wat Petra zelf zegt over haar foto’s: “Niks is zo mooi dan foto’s te maken van iets dat deel uitmaakt van ons leven.”

⚡ 60/40 Westerwolde 1-3
Met de Ploeg in de stilte
t/m 15 september
Ter Apel

www.visitwesterwolde.nl

Van 28 april tot en met 15 september 2024 presenteert De Groninger Kunstkring De Ploeg de tentoonstelling "Met De Ploeg in de stilte" in Museum Klooster Ter Apel. Ontdek werken van Ploeg-leden zoals Henk Helmantel, Geert Schreuder en anderen, inclusief glas-in-lood ramen van Johan Dijkstra.

Foto
Iconen AA en molen
Foto
Iconen- STAR en Kanon
Video Gelukkig 02
Spelen
Foto
Iconen Bourtange en Klooster
Foto