Vakantie in Nederland, vier je in Zuid Oost Groningen. Vlakbij de grens van Duitsland en de kop van Drenthe. Een fantastisch omgeving om met de fiets eropuit te gaan. Of om te ontdekken via de vele korte en lange wandelroutes. Het gebied Westerwolde-Oldambt-Veenkoloniën heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en heerlijke streekproducten. Eten en drinken kun je hier als de beste. Voldoende argumenten om een vakantie in Groningen te boeken!

Voor een onvergetelijke tijd in Nederland

Van camping tot bungalowpark

Het gebied Westerwolde-Oldambt-Veenkoloniën is nog een onbekend gebied in Nederland, waar veel te ontdekken is. Hier kan de rustzoeker genieten van ruimte en mooie landschappen. Met een tent of een caravan te gast bij de boer. Boerencampings hebben fantastische plekken en goede voorzieningen. Er zijn in de omgeving ook hotels, bed & breakfasts (B&B’s) of een herberg te boeken.

Westerwolde, de Veenkoloniën en Oldambt zijn ook ideaal voor het gezin

Er zijn (familie)campings en bungalowparken. Liever een keer bijzonder overnachten? Hoe leuk is het om met kinderen te slapen in een pipowagen, een wijnvat, een treinwagon of in een tipitent? Het kan hier allemaal!

Historie en natuur

Vakantie vieren in Zuid Oost Groningen, waar historie en natuur hand in hand met elkaar gaan. Hier hebben monniken geleefd, hebben veldslagen plaatsgevonden en is Nederland ontstaan. In de burcht van Wedde hebben Willem van Oranje en Willem Lodewijk plannen gesmeed. Herbeleef de tijd en breng een bezoek aan de burcht, vesting Bourtange en Oudeschans.

Dan mogen we natuurlijk de Graanrepubliek niet vergeten. Hier groeit het goud van Groningen. In Oldambt liggen vele graanvelden, prachtige boerderijen en strokartonfabriek De Toekomst. Frank Westerman schreef het gelijknamige boek ‘Graanrepubliek’. Als je het boek hebt gelezen en door het gebied fietst of wandelt, keer je terug in de tijd. De fiets- en wandelroute ‘Graanrepubliek’ is dan ook zeker de moeite waard!

Een dagje Groningen stad

Wist je dat de steden Groningen en Emmen vanuit Westerwolde-Oldambt-Veenkoloniën gemakkelijk met de auto te bereiken zijn? Heb je een iets minder mooie dag in de vakantie, breng een bezoek aan een van de steden. In Groningen zijn de Martinitoren, Het Forum en het Groninger Museum leuke bezienswaardigheden. Even slenteren door de winkelstraten, een terrasje pakken en loop nog even naar het Peerd van ome Loeks bij het hoofdstation.

Vakantie in Groningen

Westerwolde-Oldambt-Veenkoloniën leer je pas kennen door het zelf te ontdekken. Kom daarom je vakantie vieren in Zuid Oost Groningen!

 

 

 

Oldambtmeer

Oldambtmeer

De Graanrepubliek

De Graanrepubliek

Fietsen

Fietsen

Erfgoed & cultuur

Erfgoed & cultuur

Wandelen

Wandelen

uit tips

Zo Groningen, zo in je mailbox!

De leukste uittips ontvang je maandelijks zo in je mailbox.
Schrijf je  in voor de Zo Groningen nieuwsbrief.