Stichting ZO Groningen houdt zich bezig met de promotie van Zuid en Oost Groningen: Westerwolde, Oldambt en Veenkoloniën. De stichting wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG), 5 gemeenten (Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde) en door toeristisch recreatieve ondernemers in het gebied. De stichting is de opvolger van Stichting Marketing Oldambt en Stichting Promotie Westerwolde. 

De promotie van dit mooie deel van de provincie Groningen moet uiteindelijk bijdragen aan de economische ontwikkeling van de toeristisch recreatieve sector en daarmee aan de werkgelegenheid en de leefbaarheid in het gebied.

Zo Groningen – Zo mooi

3 gebieden

We promoten het gebied weliswaar vanuit één regiomarketingorganisatie, worden gefinancierd door 5 gemeenten, maar hanteren drie logische gebiedsnamen:

  • Westerwolde
  • Oldambt
  • Veenkoloniën

Ieder met herkenbare en markante eigenschappen. Dit is wat we in de figuurlijk etalage zetten.

Missie van Zo Groningen:

Zo doen we dat

De missie van ZO Groningen is het promoten van Zuid & Oost Groningen als aantrekkelijk gebied en te stimuleren om te recreëren, met als oogmerk een positieve bijdrage te leveren aan economische ontwikkeling en de leefbaarheid van het gebied. De focus ligt daarbij op de economische ontwikkeling van de toeristische en recreatieve sector en aanverwante sectoren in dit deel van Groningen.

Dat doen we door:

  • Regiopromotie
  • Goede toeristische informatievoorziening
  • Evenementencommunicatie
  • Ondernemersondersteuning

En dat vanuit een professionele, consistente, efficiënt en effectief opererende organisatie.

ZO! dus…

Schrijf je in:

Nieuwsbrief

Ben je actief in de toeristisch-recreatieve sector en wil je op de hoogte blijven van wat ZO Groningen of je “collega’s” doen? Dan kan je je aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
Alleen een mailadres is voldoende en dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen.