Fietsen in ZO Groningen, een beleving om nooit te vergeten

Op de fiets over goed onderhouden fietspaden of lekker crossen door de bossen, in Zuid Oost (ZO) Groningen is voor iedere fietsliefhebber een mooie passende fietsroute uitgestippeld. Wat te denken van een historisch rondje Graanrepubliek? Liever toeren door bossen en over heidevelden? Kies een van de vele routes en geniet van de afwisselende landschappen. Dat je op de fiets kunt genieten in Groningen, dat is een ding dat zeker is!

fietsen

Fietsen in Zuid Oost Groningen

Klim op de pedalen en trap lekker een eind weg. Groningen heeft uiteenlopende fietsroutes door Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën. Wat voor type fietser je ook bent, er zijn altijd meerdere routes waaruit je kunt kiezen. Of stippel je eigen fietsroute uit langs de knooppunten.

Fietsen langs de knooppunten

Routebureau Groningen heeft een heel fietsnetwerk opgezet. Het netwerk leidt je langs vele mooie plekken. Kies je favoriete bezienswaardigheden en kijk van tevoren langs welke knooppunten je moet fietsen. Bij elk knooppunt staat een grote plattegrond. Je weet precies waar je langs moet. Het biedt ook de mogelijkheid om de fietsroute aan te passen. Inkorten of juist verlengen. Jij bepaalt!

Lange afstand fietsen

Het Groninger landschap is ideaal voor een fietsvakantie. De ijsvogel spotten in Westerwolde, reeën over de akkers zien springen of met een beetje geluk een bever zien badderen. Fiets langs de landsgrens en boek een overnachting bij een van de vele accommodaties om de nacht door te brengen.

Pitstop bij Rustpunt

Onderweg even tot rust komen? Een korte stop om te genieten van het landschap? Elke fietsroute in Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën heeft rustpunten. Dit zijn zelfvoorzienende locaties waar je tegen een vrijwillige bijdrage een kopje thee of koffie kunt drinken en eventueel ook iets lekkers nuttigen. Het is ook een goed moment om de banden van een beetje (extra) lucht te voorzien. Alle fietsbenodigdheden zijn aanwezig bij een Rustpunt. Deze locaties zorgen ervoor dat jij tijdens een rondje op de fiets optimaal kunt genieten!

200km Mountainbiken

Op je mountainbike heb je volop actie op het mountainbikenetwerk van Westerwolde. Dat telt ruim 200 kilometer en behoort tot de langste van Nederland. Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB-routes die onderling zijn verbonden. Zo fietst je afwisselend door de oude bossen van Smeerling en vervolgens door een kleinschalig akkerlandschap.

De Zoveelkerkenroute

De Zoveelkerkenroute

MTB-route Borgerswold

MTB-route Borgerswold

Lange afstand fietsroutes

Lange afstand fietsroutes

uit tips

Zo Groningen, zo in je mailbox!

De leukste uittips ontvang je maandelijks zo in je mailbox.
Schrijf je  in voor de Zo Groningen nieuwsbrief.