Zuid Oost Groningen heeft ongekend mooie en afwisselende natuurgebieden om uren te wandelen, maar ook om met de fiets eropuit te trekken. De regio’s Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën zijn elk seizoen het ontdekken meer dan waard. Een groot gebied met afwisselende landschappen, van prachtige beekdalen tot paarse heide en veel historie. De vele fiets- en wandelroutes leiden je naar de mooiste plekken en sfeervolle dorpen. Laat je verrassen!

wandelen in groningen

Wandelen

In dit stukje Groningen raak je nooit uitgewandeld. Alleen al de regio Westerwolde telt meer dan veertig wandelroutes, variërend van twee kilometer tot lange afstandswandelingen zoals het Westerwoldepad. Routes voor ieder type wandelaar, jong en oud. Je kijkt je ogen uit. Na elke bocht wandel je een nieuw landschap in. Hier raak je nooit uitgewandeld!

fietsen in ZO groningen

Fietsen

Ook fietsen door Zuid Oost Groningen is de moeite waard. In het gebied zijn goede fietspaden aangelegd, waaronder de fietsroute De Graanrepubliek. Langs de paden staan bankjes en picknicktafels waar je even kunt uitrusten en genieten. Het gebied staat bekend om zijn veelzijdige landschappen en gezellige dorpen. Dorpen waar je heerlijk kunt eten en fijne streekproducten koopt. Eropuit op de fiets doe je Groningen!

vakantie in ZO groningen

Vakantie

Wist je dat je in de vakantie heerlijk kunt vertoeven in Zuid Oost Groningen? Of een lekker weekendje weg? Hier kun je met het hele gezin lekker de natuur in. Of gezellig een dagje eropuit. In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden. Voor een dagje stad hoef je niet lang te rijden. Ben je op zoek naar rust? Ga voor een verblijf bij de boer. Jouw vakantie in Nederland vier je in het mooiste gebied van Groningen!

Monnikentocht

Monnikentocht

40 wandelingen

40 wandelingen

Westerwoldepad

Westerwoldepad

Pronkjewailpad

Pronkjewailpad

Westerwolde Wandelweekend

Westerwolde Wandelweekend

uit tips

Zo Groningen, zo in je mailbox!

Veenkoloniën
Monday, 15 July
⚡ 60/40 Veenkolonien 1-3
Edele kunst: over luxepaarden en werkpaarden
t/m 22 september
Veendam

www.visitveenkolonien.nl

De Groninger Otto Eerelman (1839-1926) was hofschilder, maar tegenwoordig is hij vooral bekend om zijn prachtige, natuurgetrouwe schetsen en schilderijen van paarden en honden. Naast deze werken zal in het Veenkoloniaal Museum ook de paardenkunst van de Groningse Tabertus Melissen (1906-1983) te zien zijn en enkele kunstwerken van de kunstenaar Wouterus Verschuur.  

⚡ 60/40 Veenkolonien 1-3
Ode aan de Veenkoloniale vrouw
9 juni t/m 29 september
Veendam

www.visitveenkolonien.nl

Het Veenkoloniaal Museum brengt een ode aan Veenkoloniale vrouwen met een bijzondere tentoonstelling. Zestien hedendaagse kunstenaars tonen hun visie op deze vrouwen, die hun stempel drukten op de omgeving en Nederland, met ruimte voor zowel bekende als meer fantasierijke interpretaties.

Video Gelukkig 01
Spelen
Iconen Bcomp/ VillaElsa
Foto
Iconen Wtore en Wvank
Video Gelukkig 02
Spelen
Foto
Iconen Kaphuis/VK-Museum
Foto
Iconen Zagerij/Stadhuis